PROVEDIMO DAN U HRVATSKOM ZAGORJU 29.08.2020

360,00 kn

Kategorije: ,

Opis

UPOZNAJMO HRVATSKO ZAGORJE

 

Polazak iz Opatije u 7,00 sati,iz Rijeke (Jelačić) u 7,30 sati. Slijedi ugodna vožnja turističkim autobusom autocestom prema Zagrebu,te nastavak putovanja prema Krapini. Uz usputna zaustavljanja radi odmora planirani dolazak u Krapinu je oko 11,30 sati. Grad Krapina je središnje mjesto Hrvatskog zagorja. Smješten je uz rijeku Krapinčicu. Sam naziv grada usko je povezan s nazivom rijeke koja je nekada obilovala slatkovodnom ribom šaranom. Na kajkavskom narječju riba šaran naziva se K rap.
Muzej krapinskih neandertalaca nalazi se na lokalitetu Hušnjakovo u Krapini, uz najpoznatije svjetsko nalazište neandertalskog čovjeka. Sam lokalitet zaštićen je kao prvi paleontološki spomenik prirode u Hrvatskoj. Novi muzej svečano je otvoren 27. veljače 2010. godine.
Najprije ćete pogledati kratki film (oko 20 min), zatim ćete krenuti u razgled Muzeja. Oko 13,00 sati odlazimo na ručak.
Klet Grešna gorica nalazi se na istoimenom brdu nasuprot Velikog Tabora, srednjovjekovnog dvorca koji budi romantična sjećanja na teška, ali i ponosna protekla vremena hrvatske prošlosti. Dio hrvatske, zagorske prošlosti možete doživjeti i u Grešnoj Gorici. Stara rimska poslovica kaže: „Da biste upoznali jedan narod i njegov kraj, sjedni za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino. Onda ćeš upoznati kakav je to kraj i kakvi su to ljudi.“ Ako vjerujete u riječi starih Rimljana upravo u ovom lijepom ugostiteljskom objektu možete vrlo dobro upoznati zagorski kraj, ljude i običaje. Oko 15,30 sati odlazimo prema Kumrovcu. Danas je etno–selo Kumrovec najveći tradicijski uređeni prostor u Hrvatskoj koji posjetiteljima dočarava autentičan izgled zagorskog sela s početka 20. stoljeća. S oko četrdesetak obnovljenih objekata tradicijskog graditeljstva saznajemo kako su živjeli naši stari. Uređeni postavi govore o običajima i svakodnevnici seljaka i njegove obitelji s jedne strane, a s druge prikazuju i razne tradicijske obrte kojima su stanovnici zagorskih sela osiguravali egzistenciju svojim obiteljima. Planirano zadržavanje u Kumrovcu do 17,00 kada krećemo prema Rijeci. Uz usputna zaustavljanja radi odmora planirani dolazak u Rijeku/Opatiju je oko 20,30-21,00 sati.

Cijena izleta: 360,00 kn na bazi 40 putnika

U cijenu uključeno:
-prijevoz kvalitetnim autobusom
-licencirani pratitelj putovanja
-osiguranje od nezgode
-organizacija puta
-ulaznica za Muzej krapinskih neandertalaca
-ulaznica za Etno selo Kumrovec
-ručak u kleti Grešna gorica

Plaćanje:gotovinom u agenciji,općom uplatnicom na dvije rate u agenciji

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PROVEDIMO DAN U HRVATSKOM ZAGORJU 29.08.2020”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PROVEDIMO DAN U HRVATSKOM ZAGORJU 29.08.2020”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *