PRELIJEPA DALMACIJA 20 – 21.06.2020

560,00 kn

Kategorije: ,

Opis

NIN – ZADAR – ŠIBENIK – NP KRKA

1.dan  Nin-Zadar-Šibenik

Polazak iz Opatije u 7,00 sati,iz Rijeke (Jelačićev trg) u 7,30 sati. Vožnja obalom do Senja preko Vratnika na Žutu Lokvu te Dalmatinom u pravcu Dalmacije. Uz usputna zaustavljanja radi odmora planirani dolazak u Nin je oko 12,30 sati.

Po dolasku šetnja Ninom  uz pratitelja putovanja.  Centar drevnog gradića je otočić promjera 500 m koji je kopnom povezan sa dva mosta. Svakako dodirnite palac brončanog kipa Grgura Ninskog, biskupa i velikog zagovornika staroslavenskog jezika. Sreća Vam je kaže predaja zajamčena. Prošećite i do crve sv. Križa iz 9.stoljeća, prozvana je najmanjom katedralom na svijetu i ujedno je najvredniji sačuvani spomenik staro-hrvatskog crkvenog graditeljstva i jedan od simbola grada Nina.

Oko 14,30 sati planiramo krenuti prema Zadru. Zadar je, nema dvojbe, prekrasan grad koji vrijedi vidjeti, a od Nina je udaljen svega 14 kilometara. Zanimljiv spoj bogate povijesne baštine i suvremenosti, privlači svojim izgledom i atmosferom, povijesnim spomenicima među kojima je najpoznatija crkva Sv. Donata, ali i suvremenim instalacijama „Morske orgulje“ i „Pozdrav suncu“.

Želite li slušati čudesan i pomalo mističan zvuk koji nastaje kad se valovi razlijevaju i ulijevaju u cijevi s različitim otvorima, pozvani ste na ovaj u svijetu doista jedinstven koncert zadarskih „Morskih orgulja“. Druga urbana instalacija „Pozdrav suncu“ posebno oduševljava u sumrak intenzitetom i bojama svjetlosti. Priča o ovoj instalaciji veže se uz boravak Alfreda Hitchcocka koji je u Zadru boravio 60-ih godina prošloga stoljeća te je bio istinski oduševljen zadarskim zalaskom sunca, što ga je proglasio najljepšim na svijetu.

 

Slobodno vrijeme u Zadru do 18,00 sati kada planiramo krenuti za Šibenik gdje stižemo oko 19,30 sati.Večera. Noćenje.

 

2.dan   Šibenik-NP Krka-Rijeka

Doručak i odjava iz hotela. Nakon doručka oko 9:00 sati krećemo do povijesne jezgre Šibenika te laganom jutarnjom šetnjom  u pratnji našeg pratitelja putovanja obilazimo  lokalitete od kojih je  najznačajnije graditeljsko ostvarenje 15. i 16. stoljeća katedrala Sv. Jakova. Njeno značenje prepoznao je i UNESCO,koji ju je 2000.godine uvrstio na svoj Popis svjetske baštine.

Oko 10:00 sati fakultativni  odlazak brodom do Tvrđave sv. Nikola. Razgled tvrđave uz stručno vodstvo nakon čega se vraćamo  u centar Šibenika. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili ručak do 13:00 sati. 

Odlazak prema Skradinu. Skradin, nekadašnji glavni grad rimske pokrajine Liburnije,te kasnije u 14.st. glavni grad Hrvatske i Bosne iz slavnog doba vladavine obitelji Pavla Šubića,romantičan je mediteranski grad s uskim popločenim ulicama, prolazima, voltama i skalinama. Cijela je gradska jezgra zaštićeni spomenik kulture. U njoj se nalaze kuće koje uglavnom potječu iz 18. i 19.st. sa izgledom fasada tipičnim za Veneciju. Preporuka je kušati Skradinsku tortu, tradicionalnu poslasticu od badema,oraha i meda koju su nekoć morali kušati mladenci prije prve bračne noći.

Za one koji žele posjetiti NP Krku organiziran je prijevoz brodom do Skradinskog buka i posjet lokalitetu.
Krka je sedmi nacionalni park u Hrvatskoj poznat po velikom broju jezera i slapova. Dobio je ime po rijeci Krki koja je dio parka. Nacionalni park je lociran u središnjoj Dalmaciji nizvodno od Miljevca, a samo par kilometara sjeveroistočno od grada Šibenika. Obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina, teče kroz kanjon dug 75 km, protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev. Prostire se na 109 kvadratnih kilometara, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara čini vodena površina. Rijeka Krka danas ima 7 sedrenih slapova i njezine ljepote predstavljaju prirodni krški fenomen, koji se preporučuje posjetiti u proljeće i ljeti jer je tada u punom sjaju, a možete se i osvježiti u čistoj vodi. Nacionalni parkom je proglašen 24. Siječnja 1985.godine. Razgled Nacionalnog parka planiran je do 16:00 sati nakon čega slijedi polazak za Rijeku.

 Dolazak u  Rijeku  uz usputna zaustavljanja radi odmora planiran je u kasnim večernjim satima.

Cijena: 560,00 kn

U cijenu uključeno:
* prijevoz turističkim autobusom prema programu
* smještaj u hotelu 3*** na bazi polupansiona
* licencirani turistički pratitelj putovanja
* osiguranje od nezgode, organizacija i priprema putovanja

 U cijenu nije uključeno:

* troškove posjeta Tvrđavi sv. Nikole —  120,00 kn  

* troškove posjete NP Krka —–  odrasli  150,00 kn

                                                          djeca do 7 god. gratis

* Doplata za jednokrevetnu sobu 120,00 kn

 

Minimalni broj osoba potrebnih za realizaciju putovanja je 35 putnika.

Način plaćanja: internet bankarstvom, gotovinom u agenciji, kreditnim karticama: Visa, Diners,Maestro

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Putničke agencije A.N.A.B.A.R. – tours.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PRELIJEPA DALMACIJA 20 – 21.06.2020”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PRELIJEPA DALMACIJA 20 – 21.06.2020”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *