VALENTINOVO U ĐURĐEVCU

VALENTINOVO U ĐURĐEVCU

 

VALENTINOVO U ĐURĐEVCU

16.02.2019

 

Poklonite svojim voljenima izuzetan doživljaj za Valentinovo

Posjet izložbi Marca Chagalla

 

 

 

Polazak iz Rijeke sa Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja autocestom do Zagreba pa preko Vrbovca stižemo u Đurđevac oko 11:00 sati. Po dolasku idemo u posjet Muzeju grada Đurđevca koji se nalazi u staroj srednjovjekovnoj utvrdi. Ulazimo u muzej i razgledamo postavu izložbe. Izložen je izbor od 135 djela iz privatne zbirke Richarda H. Mayera, Umjetničke galerije Bötingerhaus iz Bamberga. Chagallove litografije u boji, napravljene kao ilustracije za Bibliju nakon njegovog putovanja u Palestinu 1931. godine, žarište su same izložbe. Prvi su put predstavljene javnosti kasnih 50-ih godina prošlog stoljeća u specijalnim izdanjima pariškog likovnog časopisa Verve. Izložba obuhvaća izbor Chagallovih originalnih grafika u kojima istražuje svoje najdraže motive koji uključuju slike rodnog Vitebska, autoportrete, portrete romantičnih parova, cirkuske akrobate i glazbenike.

Muzej Vam osim izložbe Marca Chagalla, omogućuje i posjet Interpretacijskom centru Picokijade (ICP) koji na atraktivan multimedijalan način prikazuje zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske – Legendu o Picokima, te bogatstvo kulturne, prirodne i povijesne baštine đurđevačkog kraja kroz inovativnu, interaktivnu i multimedijalnu interpretaciju 365 dana u godini. ICP je 2017. godine uvršten u top tri kulturne atrakcije u Republici Hrvatskoj na nacionalnom nivou od strane Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma, i Hrvatske gospodarske komore.

Unutar impozantne utvrde, nalaze se restoran i pivnica Stari grad gdje gosti mogu razonoditi svoje nepce tradicionalnim podravskim jelima, širokom eno-lepezom vrhunskih domaćih vina, Vina s Peskov, te bogatom ponudom piva. Spoj tradicionalne podravske i moderne kuhinje, vrhunska usluga i opuštajuća atmosfera, osvajaju svakog gosta.

Na jelovniku je Kupidova piramida (pljeskavica,svinjski medaljon,šampinjoni ) rižoto i pečeni krumpir,salata.

Nakon što smo se najeli i predahnuli u prekrasnom ambijentu odlazimo prošetati do Hrvatske Sahare gdje ćemo moći vidjeti jedinstveni tematski park u Hrvatskoj u kojem se nalaze životinje ( deve, magarci, minijaturne ovce i koze, poniji  i ostale domaće životinje) uz stručno vodstvo i interakciju sa životinjama.

Oko 15:00 sati polazak prema Rijeci. Ako budete raspoloženi u dogovoru sa vašim vodičem moguće je napraviti stajanje od sat vremena u Arena centru za mali shoping ili pauzu uz kavicu i kolač.

Planirani dolazak u Rijeku oko 21:30 sati.

 

Cijena izleta 370,00 kn

 

U cijenu uključeno: Prijevoz turističkim autobusom,licencirani pratitelj putovanja ( vodič ),ulaznice,ručak u restoranu Stari grad, jamčevina, osiguranje TPA,organizacija putovanja.

 

Plaćanje je moguće uplatama na žiro račun agencije,gotovinom u agenciji i Internet bankarstvom te kreditnim karticama: American Express 2-6 rata, Diners Club i PBZ Visa do 12 rata.

 

Minimalni broj prijavljenih putnika za realizaciju izleta je 35.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili korekcije cijena o čemu ćete biti obavješteni najkasnije do 13.02.2019

 

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja  putničke agencije  A.N.A.B.A.R. – tours.